Te koop in Amsterdam

Dijkgraafplein 315

1069 ET, Amsterdam 

€ 380.000,- k.k.

Omschrijving

Zeer licht 4-kamer maisonnette met vrij uitzicht!

Dit is een nette maisonnette ! De ligging op de zesde en zevende verdieping zorgt voor prachtig uitzicht en het balkon is gesitueerd op het zonnige westen. Enkele jaren geleden zijn de badkamer en keuken geheel vernieuwd met gebruik van trendy materialen. De lichte woonkamer heeft een goed formaat en er zijn maar liefst drie slaapkamers. Ook zijn er een inpandige berging, wasruimte en een berging in de onderbouw.

De locatie
Het appartementencomplex staat in de woonbuurt ‘De Punt’ in de wijk Amsterdam Osdorp, stadsdeel Nieuw-West. Op de begane grond van het complex is een grote supermarkt en in de omgeving bevinden zich een basisschool, buurtwinkels, (afhaal)restaurants en een speeltuin voor de buurtkinderen. Op het plein is de eindhalte van tram 17, waardoor het centrum van Amsterdam binnen 20 minuten te bereiken is. Groot voordeel; in dit deel van Amsterdam kun je vrij parkeren.

Wonen in Amsterdam
Amsterdam is nog altijd ongekend populair om te wonen. Vele culturen zorgen voor een stad met winkels, restaurants en culturele evenementen uit alle windstreken. De snelwegen A4, A5, A9 en A10 zorgen voor uitstekende verbindingen met Schiphol en de rest van de Randstad. In Amsterdam vind je onderwijs op alle niveaus, waaronder internationaal onderwijs en de Universiteit. Aan het Dijkgraafplein geniet je van de ruimte en het uitzicht, terwijl de dynamiek van de stad dichtbij is.

Indeling

Appartementencomplex:
Op de begane grond is de gezamenlijke, overdekte entree met de brievenbussen, het bellentableau en een automatische toegangsdeur. In de lichte hal zijn twee liften, waardoor de bovengelegen verdiepingen snel te bereiken zijn. De entree van dit appartement is op de zevende verdieping.
Het Dijkgraafplein had een bestemming als buurtwinkelcentrum voor het westelijke deel van de wijk en als afronding van het plein vond in 1962 een prijsvraag voor architecten plaats voor experimentele woningbouw. Uiteindelijk werd gekozen voor het ontwerp van J.P. Kloos en ontwierp hij een woningcomplex (232 maisonnettes en 15 flatwoningen) met hangbruggen die als loopbruggen fungeerden. Het gebouw heeft dertien verdiepingen met maisonnettes, haaks daarop staan twee kleinere flats met vijf verdiepingen. Per buitentrap worden vier etages ontsloten waardoor er slechts een buitengalerij per vier verdiepingen noodzakelijk is. Voor deze galerij-oplossing werd gekozen omdat men op de galerij dan niet direct in de woning, dan wel keuken kan kijken. Sinds 16 december 2015 staat het complex op de gemeentelijke monumentenlijst.

Appartement:
Zevende verdieping:
Rechts in de hal zijn de meterkast. In de hal en woonkamer liggen er eikenvloeren en het geheel maakt een zeer goede indruk.
De ruime woonkamer heeft grote ramen aan de westkant en openslaande deuren naar het balkon. Mooie elementen zijn het stucwerk, de inbouwverlichting, het patroonbehang en de mooie verdeling tussen het zit- en eetgedeelte. In de open keuken staat een moderne hoekopstelling met een zwart blad met achterwand, die de keuken een luxe uitstraling geven. Nagenoeg alle apparatuur is ingebouwd: een inductie kookplaat, afzuigkap, vaatwasser en een combi-oven/magnetron.

Zesde verdieping:
In de woonkamer is een trap naar de zesde verdieping, de zeer ruime slaapverdieping van deze maisonnette. Vanaf de overloop zijn drie slaapkamers, de badkamer, een berging en de wasruimte te bereiken. Op bijna de hele etage ligt laminaat en nagenoeg alle deuren zijn uitgevoerd als stijlvolle paneeldeuren met zwarte handgrepen.
De zeer luxe badkamer is fraai ingedeeld met een inloopdouche, toilet en een wastafelmeubel. Zwart sanitair en zwarte kranen zijn gecombineerd met grote, marmerlook tegels en mooie verlichting.
Aan de achterzijde zijn twee slaapkamers, waarvan een in gebruik is als master bedroom. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een mooie L-vorm, waardoor er in de diepe nis een garderobekast kan staan. Ook op deze verdieping zie je stucwerk, zwarte stopcontacten en zwarte lichtschakelaars.
De berging is een onmisbare ruimte in het appartement en aan de andere zijde van de overloop, achter de witte louvredeuren, is de wasruimte gesitueerd.

Balkon:
Wil je lekker in de zon zitten, dan is dit balkon de perfecte plek voor jou! Dankzij de ligging op het westen zie je ’s middags en ’s avonds in de zon.

Voor een verdere indruk van de indeling kun je de bijgesloten plattegronden bekijken.

Vereniging van eigenaren:
De woning maakt onderdeel uit van een gezonde en actieve Vereniging van Eigenaren. De administratie wordt professioneel gevoerd door VvE Beheer Amsterdam. De bijdrage voor de VvE bedraagt circa € 293,78 per maand voor de woning en zijn o.a. inclusief, opstal/glas verzekering, schoonmaak en onderhoud van het complex, reserveringen voor toekomstig onderhoud, administratiekosten en exclusief stookkosten en warm water (voorschot stookkosten €143,- p.m.)

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op in erfpacht uitgegeven grond, welke formeel eigendom is van de gemeente Amsterdam. De vergoeding voor het gebruik van deze grond (erfpachtcanon) is afgekocht tot en met 15 oktober 2042.

Bijzonderheden:
– Woonoppervlakte 98 m² (conform NEN2580 rapport)
– Balkon met vrij uitzicht
– Bouwjaar 1972
– Energielabel B
– Dubbel glas
– 3 slaapkamers
– Erfpacht afgekocht tot en met 15 oktober 2042
– Berging in de onderbouw
– VvE bijdrage € 293,78 per maand
– Voorschot stookkosten verwarming en warm water € 143,00
– Het appartementencomplex, ontworpen door architect J.P. Kloos, heeft de status van gemeentelijk monument vanwege de typerende hangbrugmaisonnettes
– Oplevering in overleg

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren u en/of uw makelaar om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen.

Foto'sPlattegrondenKenmerken

Kenmerken

Bosch & Duyn Makelaars