Makelaars

Een taxatie voor een huis aanvragen

Financiering vereist vaak een nauwkeurige taxatie van een woning. Onze lokale taxateurs zijn toegewijd aan het verstrekken van nauwkeurige en betrouwbare taxaties, gebaseerd op grondige marktkennis en expertise. Of u nu overweegt uw huis te verkopen, een hypotheek afsluit of gewoon inzicht wilt krijgen in de huidige waarde van uw woning, wij staan voor u klaar.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Zorgvuldig taxatierapport

Wij stellen zorgvuldige taxatierapporten samen die passen bij uw doeleinden. Of u nu een taxatierapport nodig heeft voor financiële doeleinden, verzekeringen of andere zakelijke overwegingen, onze taxateurs stellen graag een professioneel en zorgvuldig opgesteld taxatierapport voor u op.

Onze taxateurs taxeren huizen in o.a. Amsterdam, Haarlem, Hilversum en Diemen.

Voordelen van Evim taxateurs

 1. Groot netwerk
 2. Korte lijnen
 3. Transparant
 4. Doelgericht
 5. Vriendelijk
 6. Betrouwbaar
 7. Behulpzaam
 8. Betrokken

Daarom Evim Makelaars

Kies voor een taxateur die uw wensen begrijpt en uw huis met succes zal taxeren.

Erkend taxatierapport

Wij bieden taxatierapporten op maat die worden erkend door financiële instellingen.

Laagdrempelig

Wij zijn toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar professioneel advies en een zorgvuldige taxatie.

Persoonlijke benadering

Bij ons staat een thuis-gevoel centraal en daarom vinden we een persoonlijke benadering extra belangrijk.

Beoordeeld met een 9,9!

Met trots delen wij dat ons makelaarskantoor een indrukwekkende gemiddelde beoordeling van 9,9 heeft op Funda. Vertrouw ook op ons makelaarskantoor en kies voor makelaars die u gehoord en welkom doen voelen.

Trots op de blije opdrachtgevers!

Engin Bozdag
Lees verder
Prima makelaar met aandacht voor details. Na een slechte ervaring met een andere makelaar, heb ik deze makelaar gekozen. Onze huis is binnen 1 maand met 25000eur boven de vraagprijs verkocht. Redelijk courtage en beloning op basis van prestatie. Heel aardige mensen ook! Dank je wel Selman, Tunahan en Zeynep!
Mandy Vos
Lees verder
Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Waarde

Toppers!
Remko vd Hoort
Lees verder
Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Waarde
Dhr. Mustafa
Lees verder
Wij zijn enorm tevreden over Evim Makelaar. De communicatie verliep zeer goed, was erg behulpzaam en erg snel. De foto's zijn heel professioneel gemaakt en op funda geplaatst samen met de tekst. Zeker een aanrader om je huis via Evim Makelaar op Funda te krijgen.
Louis Couperusstraat 36
Lees verder
We zijn heel erg goed en deskundig geholpen. Men neemt de tijd en alles wordt netjes in detail uitgelegd en besproken. Evim Makelaars maakt de verwachtigen waar en heeft ook een goed netwerk en team.
Funda gebruiker
Lees verder
Heel tevreden over Evim Makelaars. Eerlijk advies en altijd op tijd! Hebben goed aan onze afspraken gehouden. Er zijn niet veel makelaars die zo goed bezig zijn. Een zeer tevreden klant.
Robert Fruinlaan 16 III
Lees verder
Evim makelaars heeft ons uitstekend geholpen met het verkopen van onze woning. Is zeer deskundig en professioneel ook in communicatie. Wij hebben het proces zeer prettig en professioneel ervaren. Bedankt voor de samenwerking.
Funda gebruiker
Lees verder
Zeer nette mensen die veel informatie hebben over de woningmarkt. Geven duidelijk advies over hoe en wat. Volgende aankoop of verkoop zal zeker door Evim worden geregeld.
Dhr. Burak
Lees verder
Mijn beoordeling is goed zeer goed over evim makelaar ze zijn duidelijk met het situaties te vertellen denkt mee met klanten helpt klanten graag .
Statenjachtstraat 518
Lees verder
houdt zich aan de afspraken en levert goede resultaten. Ik ben erg tevreden!
Mevr. Ozlem
Lees verder
Vriendelijk, Betrouwbaar Super goed in zijn werk. We konden zijn adviezen goed gebruiken. Heeft zijn best gedaan om onze huis voor een goede prijs te verkopen Wij zijn blij dat we met evim makelaars op pad zijn gegaan.
Funda gebruiker
Lees verder
Ik beveel Evim makelaars bij iedereen aan, het is een heel goed bedrijf, je kunt ze altijd bereiken als je belt, hun service is erg goed en ze verkopen je woning snel en betaalbaar.
Da Costakade 125 A
Lees verder
Tunahan was always reachable and responsive despite a very long process of house search. He also supported me on the sale of my current property. I consulted to him regarding the neighbourhood of the target houses, fairness of the price, mortgage agreement, healthiness of owner's association, and timing of the buy and sell. I am very happy with his service.
Dhr. Yasin
Lees verder
Ik zou Evim Makelaars zeker aanbevelen voor diegenen die het koopproces van een huis op de beste manier willen beheren. Nogmaals bedankt aan de heer Tunahan voor al zijn hulp.
Dhr. Cagdas Ortan
Lees verder
We really had a great support for the second time. Tunahan worked his best with an awesome support from his capable team. Excellent communication skills and precise planning helped us a lot. I strongly suggest their support if you want to be succesful on the market!
Dhr. Hidayet Kadiroglu
Lees verder
İk ben heel blij met jullie services .. behulpzaam.. zijn altijd goed bereikbaar voor vragen.. ık ben zeer tevreden en raad het ıedereen aan om met evım makelaars ın contact te komen..
Dovenetelweg 54
Lees verder
Hele leuke en aardige makelaar zeer professioneel en betrokken. Uitstekende communicatie en service en bovenal vakkundig! Ik raad hem aan iedereen aan! Zeer tevreden

Hoe kunnen onze hypotheekadviseurs u helpen?

Onze taxateurs helpen u graag.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Een taxatierapport heeft als voornaamste doel om de waarde van een object, zoals een woning of bedrijfspand, op een objectieve en nauwkeurige manier vast te stellen. Het rapport wordt opgesteld door een gekwalificeerde taxateur en biedt inzicht in verschillende factoren die de waarde beïnvloeden. Het doel van een taxatierapport kan variëren afhankelijk van de context, maar enkele veelvoorkomende doelen zijn:

 • Hypotheekaanvraag: Geldverstrekkers vereisen vaak een taxatierapport om de waarde van het onroerend goed te bepalen bij het verstrekken van een hypotheeklening. Dit helpt bij het vaststellen van het leenbedrag en het risico voor de geldverstrekker.
 • Aankoop of verkoop van onroerend goed: Bij het kopen of verkopen van een woning is een taxatierapport essentieel om een realistische en marktconforme prijs te bepalen. Het geeft zowel kopers als verkopers waardevolle informatie over de huidige marktwaarde.
 • Verzekering: Voor het vaststellen van de juiste verzekeringspremie is het belangrijk om de waarde van het onroerend goed correct te taxeren. Dit helpt ervoor te zorgen dat het object adequaat is verzekerd tegen mogelijke schade of verlies.
 • Fiscale doeleinden: Overheden gebruiken taxatierapporten soms voor het bepalen van belastingen, zoals onroerendgoedbelasting. Het rapport geeft een objectieve schatting van de waarde, die als basis kan dienen voor belastingaanslagen.

Een gedegen taxatierapport is dus van cruciaal belang om op een professionele wijze de waarde van onroerend goed vast te stellen, wat op zijn beurt diverse financiële en juridische doeleinden dient. Het zorgt voor transparantie en zekerheid in uiteenlopende vastgoedsituaties.

De taxateur inspecteert de woning, verzamelt relevante gegevens en analyseert vergelijkbare verkopen in de buurt. Vervolgens wordt een rapport opgesteld met daarin de conclusies over de waarde van de woning. Dit proces is cruciaal voor het verkrijgen van een accuraat beeld van de marktwaarde van het onroerend goed.

Een woningtaxatierapport is over het algemeen één tot twee jaar geldig. Na deze periode kunnen veranderingen in de marktwaarde en eventuele wijzigingen aan de woning de nauwkeurigheid van het rapport beïnvloeden. Bij het vernieuwen van een hypotheeklening kan een geldig taxatierapport opnieuw vereist zijn.

Hoewel het mogelijk is om een ruwe schatting te maken op basis van online tools en vergelijkbare verkopen in de buurt, is een professionele taxatie sterk aan te raden (en vaak vereist) voor een nauwkeurige waardebepaling. Taxateurs hebben de expertise om alle relevante factoren in overweging te nemen en bieden een objectiever oordeel.

 

Verscheidene factoren beïnvloeden de waarde van een woning, waaronder de locatie, grootte, staat van onderhoud, voorzieningen, recente verbeteringen en vergelijkbare verkopen in de buurt. Een taxateur houdt rekening met al deze elementen om een nauwkeurige schatting te maken.

Ja, in de meeste gevallen is een woningtaxatie verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Geldverstrekkers willen de marktwaarde van het onderpand kennen om het risico van de lening te beoordelen en het leenbedrag vast te stellen.

Ja, de waarde van een woning kan variëren als gevolg van veranderingen in de vastgoedmarkt, economische omstandigheden en wijzigingen aan de woning zelf. Een taxatierapport geeft echter een momentopname van de waarde op het tijdstip van de inspectie.

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning is een taxatierapport meestal niet verplicht om een hypotheek te krijgen. Pas boven een bepaalde koopsom eisen sommige geldverstrekkers wel een officieel taxatierapport. Deze grens verschilt per geldverstrekker.

Een onafhankelijke taxateur is een professional die de waarde van een object, zoals een woning, vaststelt op een objectieve en neutrale manier, zonder belangenconflicten met betrekking tot de waarde van het getaxeerde object. Onafhankelijkheid is een essentieel kenmerk van een betrouwbare taxateur, omdat het ervoor zorgt dat de taxatie eerlijk en objectief is, zonder beïnvloeding van externe factoren.

Gratis waardebepaling aanvragen

Evim Makelaars komt graag vrijblijvend en geheel kosteloos bij u langs voor een waardebepaling van uw woning. Vul hieronder uw contactgegevens in en wij nemen contact op.